Keyifli ve Huzurlu Bir Ada Tatili Sizi Bekliyor!
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kınalıada’da Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar ve Eşsiz Yapılar

Kınalıada Gezilecek Yerler

Diğer adaların aksine Kınalıada’da fayton bulunmuyor. Görmek istediğiniz yere yürüyerek gitmek durumundasınız. Zaten her sokak birbirine çıkıyor ve tarihi turistik yerlere ulaşabilmeniz çok fazla vaktinizi almıyor. Türk, Rum ve Ermeni nüfusun bölgeye kazandırdığı önemli yapılar ve doğal güzellikler ile kartpostalı andıran bir görüntüye sahip olan Kınalıada’da görmeniz gereken yerler ise:

Kınalıada Camii

Çarşı Caddesinde yer alan Camii 1964’te inşa edilmiştir. Adnan Menderes’in Karaköy Meydanındaki mescidi monte etme girişimleri sonuçsuz kalınca mimar Başar Acarlı tarafından yapılmıştır.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

Ada nüfusunda önemli bir payı Ermeniler oluşturmaktadır. Gregoryen kilisesi sahil yolunda yer almaktadır. Prens adaları içerisindeki tek Ermeni kilisesi olma özelliğine sahiptir. 1857’de kurulmuştur ve 1988’de yeniden inşa edilerek bugünkü halini almıştır. İçerisinde ortaçağ taş oymacılığının güzel örneklerini içeren panolar bulunmaktadır.Dönüşüm Manastırı

Manastır tepesinde yer alan yapı Bizans manastırının yerine kurulmuştur. 1914’te I. Dünya Savaşı’nın başlangıcında boşaltılmış ve Türk ordusuna devredilmiştir. Savaşın bitiminde ise Rus mülteciler buraya yerleştirilmiştir. Daha sonra restore edilmiştir ve günümüzde Rum çocuklarının yazlık yerleşkesi olarak kullanılmaktadır.

Hristos Manastırı ve Kilisesi

Doğu ve batı tepelerinin birleştiği noktada yer alan manastır V. Leon’un mezarının bulunduğu yere inşa edilmiştir. Birkaç kez yıkılıp tekrar yapılmıştır. Sürgüne uğrayanların yeri olan Hristos kilsesinde Romanes IV.Oiogenis ve Nikoforos Votanyotis sürülmüştür.

Rum Ortodoks – Panayia Kilisesi

Adanın doğusunda yer alır ve Bizanslı tarihçiler tarafından bu manastırın İmparator V.Leon’a (813-820) kadar yaşadığı kabul edilir. Temel kazımı sırasında şamdanlar, zeytinyağı elde etmeye yarayan aletler, büyük mermer parçaları ve yazılı sütunlar ortaya çıkmıştır.

Sirakyan İkiz Evleri

Ali Baran Meydanında bulunan Sirakyan İkiz Evleri Osmanlı döneminde mesken olarak kullanılmak için inşa edilmiştir. Üç katlı ahşap yapılardır ve Kınalıada’nın simgelerindendir.

Papazyan Yalısı

Alsancak Caddesindeki Papazyan yalısı Osmanlı döneminde mesken olarak kullanılmıştır.

Köşkler ve Konaklar

Sahil boyunca görebileceğiniz köşker ve konaklar Osmanlı ve Ermeni aileleri tarafından yaptırılmıştır.

  • Hacıyan
  • Sukyas
  • Derunyan
  • Yazıcıoğlu
  • Krespi
  • Ağası ve diğer evler

Yorum Yap

Rezervasyon
Rezervasyon +90 (216) 381 42 91